SR välkomnar Medieutredningen

cillabenko2

Sveriges Radios VD Cilla Benkö tycker att det är bra att Medieutredningen, som presenterades igår, inte vill finansiera det nya mediestödet genom att ta medel från public service.

”Vi välkomnar en utredning med förslag på hur det går att stärka den viktiga lokala journalistiken. Kan pressen stärkas utan att det går ut över mångfald och vår roll så är det givetvis bra. Det är positivt att utredaren säger att det innebär en tydlig risk för försämring att ta medel från public service för att finansiera presstödet” säger Cilla Benkö i ett pressmeddelande.

Cilla Benkö tycker även att det bra att utredningen uppmärksammar den globala och digitala kokurrensen och behovet av skärpta straff för dem som hotar journalsiter.

”Vi har alltid sagt och fortsätter att hävda att det är viktigt med ett starkt Sveriges Radio och starka lokala tidningar sida vid sida. Vi tycker också att det är bra att utredningen lyfter fram den stora globala och digitala konkurrensen som behöver ses över samt att man uppmärksammar behovet av skärpta straff för dem som hotar journalister” fortsätter Cilla Benkö.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Share