SR lägger ned digitala musikkanaler

Anna-Karin Larsson.
Foto: Sveriges Radio.

Sveriges Radio väljer att lägga ned tre digitala musikkanaler. P2 Klassiskt, P2 Världen och P3 Star slutar sända 30 juni. Det blir inte heller några julkanaler från och med i år.

Anna-Karin Larsson, som är musikansvarig på Sveriges Radio, förklarar beslutet med att det skett stora förändringar på den globala ljudmarknaden.

”Det har hänt mycket när det gäller människors musikkonsumtion jämfört med hur det såg ut för tio år sedan. Lyssning i lurar är ett självklart inslag i folks vardag och ljudet är i fokus oavsett om det gäller att ta del av poddar eller att lyssna på musik. Streamingtjänster och lyssning på FM-radio är fortfarande starkt, däremot ser vi att publiken inte längre har samma behov av unika, nischade kanaler som när vi på Sveriges Radio startade våra webbkanaler i början av 2000-talet” skriver Anna-Karin Larsson på Sveriges Radio-bloggen.

Lyssnarna hänvisas nu till huvudkanalerna P2 respektive P3. På webben sänder P2 Musik redan musik dygnet runt, varför behovet av P2 Klassiskt minskat. Andelen julmusik kommer dessutom att ökas i både P2 och P4 under advent.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share