Skärgårdsradion expanderar

Martin Loogna. Foto: Skärgårdsradion.

Skärgårdsradion har fått ett av de sju nya nationella DAB+-tillstånden. Det innebär att stationen, som sänder på FM och DAB+ i Stockholm, snart även kommer att höras i Göteborg, Skåne och Gävle.

”Det är lite roligt att kanske en av Sveriges minsta radiostationer nu får nationellt tillstånd” säger grundaren och ägare Martin Loogna.

”Vi tror på DAB-radio då varje ny bil och båt numera har en mottagare och ska försöka jobba på att nätet byggs ut tillsammans med de andra aktörerna” fortsätter Martin Loogna.

Några stora förändringar av utbudet sker inte när sändningarna blir nationella.

”Vi kommer fortsätta att producera kustnära radio för alla som älskar skärgården. Just nu har vi en serie om skeppsvrak längs kusterna tillsammans med museet Vrak och vår programledare Rolf Arsenius producerar just nu en serie om Sveriges alla fyrar. Väderprognoserna varje timme och nyheter med fokus på hav, båtliv och miljö. Det blir ungefär som nu fast med innehåll för ett större område” säger Martin Loogna.

I och med att Skärgårdsradion får ett nationellt tillstånd kommer det att finnas två lediga regionala tillstånd i Stockholm.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share