Seko varslar om strejk på Teracom

Seko har lagt ett strejkvarsel på telekomområdet. Bland annat tas alla Seko-medlemmar på Teracom ut i strejk 22 maj om inte parterna kommer överens.

Vid sidan av kravet på en lägstlön på 20 000 kronor, är en viktig anledning till varslet att Sekos medlemmar – bland annat fälttekniker inom telekom – inte får betalt för restid. Seko och arbetsgivarorganisationen Almega har det senaste året diskuterat frågan i en arbetgrupp, som inte har kommit överens.

”På telekomområdet finns i dag stora grupper fälttekniker med flera som åker i företagets bil direkt från sitt hem ut till kunderna. I takt med att företagen lägger anbud på verksamhet med långt geografiskt avstånd tvingas fältteknikerna tillbringa mer och mer av sin fritid i bilen. Tiden på väg till kund räknas nämligen inte in i den ordinarie arbetstiden. Detta gör att fälttekniker kan få arbetsdagar som överstiger 12 timmar. Först åker de bil i två timmar på väg till kunden, därefter utför de åtta timmars arbetsdag för att avsluta dagen med ytterligare två timmar i bilen” skriver Seko i ett pressmeddelande.

Seko har gjort några undantag från varslet. Det gäller bland annat utsändningen av P4 och SVT-s nyheter. 18 maj 14.00 är det varslat om strejk på One, Ericsson Local Services, Relacom, Geomatikk och Com Hem. 22 maj 12.00 följer strejk på Skanova, Eniro, Telia, Eltel och Teracom.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share