SBS startar dansmusikstation i Norge

radio1no
SBS Discovery Radio1 og Radio Norge

SBS Discovery Radio i Norge startar en ny rikstäckande radiokanal med modern dansmusik som inriktning. Namnet Radio 1 har tidigare använts av SBS för lokala radiostationer i de norska storstäderna.

Radio 1 inriktar sig på målgruppen 18-29 år, men SBS tror att man kan nå publik även över 30 år. Ett mål med programmen är att ge lyssnarna en fredagskänsla hela veckan. Programledarna har inte hämtats från radiobranschen utan har bakgrunder inom musik och underhållning.

”Nya Radio 1 är ett helt nytt radiokoncept i Norge. Vi kommer att fokusera på dagens klubbhits från världens största DJ-s. Det betyder bland annat exklusiva program från Tiesto, Avicii, Armin van Buuren och Nicky Romero. Dessutom har vi egna mixshower från stora norska DJ-s som CLMD, Kygo, Club Juicy och Matoma. Allt det här presenterat av nya talanger menar vi tillför radiobranschen något unikt” säger Kristoffer Vangen, programdirektör på SBS Discovery Radio i Norge.

Radio 1 lanseras redan från början som en rikstäckande kanal och distribueras via det nationella DAB-nätet och via internet.

”Radio 1 är det första steget på vår väg mot FM-släckning och vi har fler kanaler i rockärmen. Radio som medium är i medvind nu och tillväxten vi upplever kommer ge ett bättre utbud för lyssnarna. Vi är inne i en god cirkel just nu” säger SBS Discovery Radios VD Lasse Kokvik, som tror att Radio 1-starten kommer att innebära att fler unga skaffar sig en digital mottagare.

”Radio 1 ska även i fortsättning distribueras på dagens FM-frekvenser, men det är på DAB+ och internet som framtiden finns” säger Lasse Kokvik.

Lyssna på Radio 1 här.

Share