SBS: ”Alla vinner på utredningens förslag”

En övergång från FM till marksänd digitalradio innebär större mångfald och ett mer omfattande utbud, skriver SBS Discovery Radio i en kommentar till Nina Wormbs DAB-plan.

”Vi välkomnar den plan som Nina Wormbs har presenterat. Den svenska radiobranschen är enad om att detta är rätt väg för att skapa framtidens radio. Det borde därmed vara ett relativt enkelt beslut för politikerna att ta då alla – lyssnare, radiobolag och mångfalden – vinner på ett genomförande av utredningens förslag” säger SBS Discovery Radios VD Staffan Rosell i ett pressmeddelande.

SBS Discovery Radio skriver att svenska politiker ”för en ytterst liten penning” kan säkra Sveriges roll som ledande radioland i Europa och samtidigt se till att leda utvecklingen inom IT. Bolaget tycker också att övergången inte är en stor teknisk omställning och att den inte kommer att medföra några stora kostnader för lyssnarna. Radion kan förbli livskraftig och antalet kanaler öka väsentligt även utanför storstadsregionerna om förslaget förverkligas, skriver bolaget också.

”Detta är den nya regeringens första möjlighet att visa att man menar allvar med ambitionen att stärka mångfalden i media. Ta den chansen” avslutar SBS Discovery Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share

One Comment

  1. Roy Sandgren

    Klart att säga, då SBS MTG SR och Teracom styrt hela utredningen till deras förmån. DAB+ har inte slagit ut analoga radion i något land efter 20 år av DAB radio i vissa länder. ABC i Australien lägger ner DAB+ kanaler. >Ingen lyssnade !! Analog radio ligger runt 50 % .lyssnade och DAB+ 20-25 % bara. Efter 20 år !!