Sarita Skagnes populäraste Sommar-prataren

saritaskagnesFöreläsaren Sarita Skagnes har haft flest lyssnare av årets Sommar-pratare, enligt statistik som Sveriges Radio har hämtat från TNS Sifos lyssnarmätning. Runt en miljon lyssnade på hennes program när det sändes 9 juli.

Under sommaren har Sommar givit P1 höjda lyssnarsiffror. Under de tre senaste veckorna har P1 nått ständigt nya årsbästaresultat och enligt den senaste veckomätningen nådde kanalen under vecka 28 18,3 procent.

”Det är fantastiskt att Sommar i P1 är så populärt och roligt att en så pass okänd person som Sarita Skagnes har så många lyssnare. Det visar verkligen att det är berättelsen som står i centrum i Sommar. Hennes historia är både berörande och unik” säger programmets chef Bibi Rödöö.

Sarita Skagnes har alltså haft flest lyssnare till sitt Sommar-program. Därefter följer i tur och ordning hockeymålvakten Henrik Lundqvist, författaren Mikael Niemi, artisten Maja Ivarsson och slutligen Jean-Pierre Lacroix, som är Frankrikes ambassadör i Sverige.

I P1-s efterhandslyssning är det däremot Maja Ivarsson som leder över författaren Jonas Gardell, musikern och journalisten Kristian Gidlund, journalisten Filip Hammar och konstnären och TV-profilen Carolina Gynning. I efterhandslyssningen gynnas dock de som hade sina Sommar-program tidigt i säsongen.

Share