Rockkanalen blir Bandit

Rockkanalen, som sänder från Danmark mot Helsingborg, görs om till en Bandit-station vid nyår. Dessutom får Bandit en ny frekvens i Dalarna den 1 oktober.

Bandit i Helsingborg blir ett samarbete mellan MTG Radio och Rockkanalens ägare DB Media, som även driver Guldkanalen i Malmö/Lund. I Dalarna utnyttjar MTG Radio en ny frekvens som skapas när sändningsområdena där blir länstäckande.

”Bandit har varit de senaste årens framgångssaga inom den kommersiella radion. Stationen är mycket efterfrågad ute i landet så det är naturligtvis glädjande att göra det möjligt för fler lyssnare att få in Bandit” säger MTG Radios VD Anna Berggren i ett pressmeddelande.

Rockkanalen lanserades 26 april förra året och har ingått i SBS Radios nationella reklampaket. I den senaste mätningen från TNS Sifo hade stationen en daglig räckvidd på 3,4 procent i reklamradioområdet Helsingborg.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share

3 Comments

 1. Roy

  Daniel har nu släppt 2 av sina 4 stationer, Södertälje och Danmark, varför?? Bara 102,6 och en web radio kvar. Satsar du på nya närrado stationer, nu när det går att få 3 kommuner i ett tillstånd utan problem.

 2. Thomas N

  Det ska erkännas att jag inte har någon aning, men jag misstänker att Daniel snarare blev dumpad i Södertälje än att han lämnade den. Daniel satt tidigare i styrelsen för Telge Radio AB som äger tillståndet, men han gör det inte längre. När kravet på lokala sändningar försvann ansåg bolagets ägare nog att Mix Megapol var ett bättre alternativ för dem än Favorit.
  Jag kan tänka mig att det är för att ge Mix Megapols ägare SBS Radio en knäpp på näsan som han nu formaterar om Rockkanalen till MTG Radios Bandit Rock (i stället för exempelvis Rockklassiker).

 3. Roy

  Frågan är om en närradio i Danmark får återsända ett kommersiellt radioprogram från Sverige.Det finns ca 150 lediga kommuner utan närradio, dessa kan bli helt nya områden med 3 eller fler kommuner i ett tillstånd. Lätta att få, men varför söker ingen??