Robyn har gjort ”världens bästa låt” enligt P3-jury

Robyn på P3 Guld 2011. Fotograf: Stina Gullander.

Robyns Dancing on My Own från 2010 är världens bästa låt, enligt de 150 musikälskare och experter som har ingått i juryn för P3-listan P300.

På topp tio finns ytterligare två svenska låtar: Dancing Queen med ABBA (plats sju) och Silent Shout med The Knife (plats nio).

Listan över de 300 bästa låtarna som har givits ut sedan P3 startades 1964 har räknats ned under de senaste veckorna på P3. Topplaceringarna avslöjades under Morgonpasset i morse.

”P300-listan reflekterar en lång tidsperiod med många olika musikaliska epoker. 80-talet var en tid av kreativitet och influenser, medan 90-talet präglades av hiphopens storhetstid och britpopens framväxt. Den digitala musiken vi har idag ser helt annorlunda ut än när internet och fildelning slog igenom. Dessa låtar har stått sig över tid, inspirerat nya generationer och väcker stark nostalgi. Dessutom finns det nyare låtar som har blivit ikoniska!” säger P3:s Tina Mehrafzoon om listan.

Listan har även skapat engagemang bland lyssnarna, berättar projektledaren Assaad Daoudi.

”Vi har fått mycket respons av publiken på sociala medier och via interaktioner live i radio. Många som håller med och många som tycker det är förfärligt att x eller y inte hamnat på listan eller att en viss artist borde ha hamnat högre upp. Och det är precis det vi ville ha – det är kul att lyssnarna är engagerade” säger Assaad Daoudi.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share