Reklamradion tystnar i protest

raddaradionI morgon torsdag blir det tyst i etern på reklamradions frekvenser runt om i landet.

Aktionen genomförs mellan 07.00 och 08.00 på samtliga kommersiella radiostationer. Detta som en protest mot att regeringen inte sänker reklamradions sändningsavgifter.

I ett pressmeddelande påpekas att Fredrik Reinfeldt lovade att säkra den kommersiella radions fortlevnad inför valet 2006 och att utredningen Kommersiell radio – nya sändningsmöjligheter föreslog kraftigt sänkta avgifter. Nu verkar det inte bli någon sådan sänkning.

”Nu backar regeringen på sitt löfte och låter oss dras med denna straffskatt på obestämd framtid. Det betyder en oviss framtid för många radiostationer runt om i landet” säger MTG Radios VD Anna Berggren i ett pressmeddelande.

”Regeringen har lovat att åtgärda de hinder som finns för den kommersiella radion men inget har hänt. På det här sättet hoppas vi få deras uppmärksamhet innan det är för sent. Den kommersiella radion begär inget bidrag. Vi vill bara klara oss på samma villkor som alla andra” säger Staffan Rosell, VD för SBS Radio.

Som en del av kampanjen kan lyssnare skicka epost till statsministern via branschorganisationen RAB-s hemsida eller genom att skicka ett SMS.

Uppdatering: Reklamradions aktion har under eftermiddagen fått uppmärksamhet i de flesta av landets stora dagstidningar. Läs om den i Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Sydsvenska Dagbladet, Skånska Dagbladet, Helsingborgs Dagblad och Upsala Nya Tidning. Även Sveriges Radio och SVT rapporterar om saken.

Se reportage i Rapport här.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share