Radioplayer släpper sin app för Apple Vision Pro

Foto: Radioplayer Worldwide.

I fredags lanserade Apple sitt headset Apple Vision Pro i flera europeiska länder – dock inte i Sverige. Samma dag släpptes Radioplayer Worldwides radioapp för Apple Vision Pro i Storbritannien, Frankrike, Tyskland och Kanada.

”På Radiodays Europe i München i mars avslöjade vi vår nya teknik- och produktplattform för bilar och internetanslutna apparater. Att vi nu släpper vår app samtidigt som Apple Vision Pro lanseras visar vår vilja att flytta på gränserna för radioteknik. Integrationen gör att vi kan erbjuda en unik radioupplevelse med rumsligt ljud som förändrar hur användare interagerar med ljudinnehåll” säger Ole Jørgen Torvmark, som är head of product på Radioplayer.

”Genom att stödja Apple Vision Pro ser vi till att radio även i framtiden är relevant för digitala upplevelser. Vi vill att radion ska finnas överallt, ge en rikare lyssnarupplevelse och nå en ny nivå av av innovativitet för radion” säger Radioplayers VD Yann Legarson.

Radioplayer-projektet startades av den brittiska radiobranschen 2011. Radioplayer Worldwide ägs idag av radiobolag i 23 länder. I Sverige används Radioplayer-plattformen för att förmedla metadata från radiostationerna till biltillverkare.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share