Radio Pori årets reklamradio i Finland

I tisdags samlades den finländska reklamradion för årets branschdag i Helsingfors. På kvällen delades radiopriser ut på Radio Gaala 2012 i Musikhuset.

Till bästa radiostation utsågs Radio Pori i Björneborg, som även fick pris för bästa lokala säljavdelning.

”Redaktions- och försäljningsteamet på fem personer har nått fantastiska resultat. Björneborgsborna har visat att framgång kan nås utan ett tungt maskineri. Hela 99 procent av kanalens innehåll produceras på plats” skriver juryn.

NRJ fick fyra priser, bland annat för årets nykomling Tuija Pehkonen och årets musikchef Markus Sjöström. Årets programchef blev Radio Rocks Sami Tenkanen och årets nyhetsredaktör Miiko Räsänen på The Voice. SBS Radio-stationen Iskelmä fick pris för bästa nationella säljavdelning och bästa arrangemang för Iskelmäfestivalen.

Årets programledare blev Jaajo Linnonmaa (bilden) från Radio Suomipops morgonshow Aamulypsy (”Morgonmjölkning”), som även röstades fram till årets program. Aamulypsy sändes för sista gången i december.

”Det är nästan så att man har lite gråt i halsen. Tanken var att gå när festen är som roligast. Hela 300 000 människor lyssnade på vår sista sändning. Jag flög från Singapore hit bara för det här och i morgon åker jag tillbaka” säger Jaajo Linnonmaa.

Share