Prix Europa: Åtta svenska nomineringar

Jack Lantz och Maxida Märak i Sveriges bästa sånger. Foto: Sveriges Radio.

Program som har producerats av Sveriges Radio, UR, Munck och Banda har nominerats till det europeiska radio- och TV-priset Prix Europa, som delas ut 28 oktober i tyska Potsdam.

I fiktionskategorin finns tre svenska nomineringar: Estonia 1994 som ingår i SR-satsningen Före/Efter, UR:s En annan Albin och De fria som producerades av Munck Studios för Spotify.

Manskvällen från P1 Dokumentär har nominerats i kategorin för radiodokumentärer, liksom Ekerösvindlaren från Third Ear Studio. Kalibers granskning av bärplockarindustrin finns med i kategorin för bästa aktualitetsprogram i radio. I samma kategori har produktionsbolaget Banda och Dagens Arbete nominerats för Mordet på facktopparna. Slutligen har P2:s Sveriges bästa sånger med Jack Lantz chans att utses till bästa musikprogram i radio för avsnittet med Maxida Märaks tolkning av Povel Ramels Gräsänkling blues.

”Grattis till alla nominerade och stort lycka till i oktober. Även detta år visar de nominerade på den bredd av innehåll som vi kan vara riktigt stolta över” säger Sveriges Radios VD Cilla Benkö.

”Jag är så stolt över att vi fått genomföra detta fantastiska projekt, ambitiöst och galet kul att få göra. Tack till det underbart kreativa svensk-danska teamet” säger Jakob Munck som är VD för Munck Studios.

Mer:
Nominated for Prix Europa (PDF)

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share