Podspace expanderar till Finland

Eeva Ronkainen, Öjje Holt och Johan Leijonhufvud. Foto: Podspace.

Podspace inleder nu sin utlovade internationella expansion genom att starta verksamhet i Finland. Samtidigt rekryteras tre personer med bakgrund inom Acast och Spotify.

Öjje Holt har utsetts till director of growth på Podspace, med ansvar för strategi och tillväxt. Han var en av grundarna till Acast, har varit Norden-VD på Spotify och har även arbetat på Apple och Microsoft.

”Podspace har stora möjligheter att lyckas även utanför Norden. Kombinationen av ett ungt, drivet team och en innovativ produkt, tillsammans med någon som tidigare lanserat produkter globalt, borgar för att det här kommer bli en spännande resa. Det ska bli oerhört kul och utmanande” säger Öjje Holt.

Försäljningsavdelningen förstärks med Johan Leijonhufvud som får titeln senior client manager. Han har senast varit ansvarig för Cancerfondens partnerskap och arbetade innan dess 15 år inom Spotify, bland annat som senior account director.

Eeva Ronkainen blir chef för det nya Helsingforskontoret. Hon har liksom Johan Leijonhufvud varit senior account director på Spotify men kommer närmast från uppdraget som advertising lead på Tise.

Podspace siktar nu på att expandera utanför Norden.

”Med små medel har vi slagit oss in på en av de mest konkurrensutsatta marknaderna och snabbt etablerat Podspace marknadsplats. Det är ett kvitto på att vår produkt fyller ett behov hos enterprise-publicister och annonsörer. Nu handlar det om att växa både i och utanför Norden samt fortsätta innovera vår tekniska lösning” säger Podspace medgrundare och VD Carl Fridsjö.

”Jag är stolt över att få in så pass värdefull, erfaren och relevant kompetens till vårt redan fantastiska team. Öjje, Eeva och Johan är alla tre drömrekryteringar och en perfekt matchning för den fas vi står inför” fortsätter Carl Fridsjö.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share