Podd uppmärksammar reklamradions 30 första år

Grafik: Studentradion i Sverige.

I våras gjorde Carl-Christan Frunck dokumentärpodden Studentradion då och nu – 30 år tillsammans. Nu följer han upp med en motsvarande podd om reklamradions första 30 år i Sverige.

I podden Den kommersiella radions historia – 30 år tillsammans berättar Carl-Christian Frunck om reklamradions historia – från Radio Nord och Syd över piratradio, närradio och studentradio till dagens kommersiella radio, som startade för 30 år sedan. Medverkar i podden gör radioveteranerna Sven Hallberg och Henrik Kervall samt Peter Barkland, som var den första ordföranden för Studentradion i Sverige.

”Jag ville göra en kompletterande podd till radiodokumentären Studentradion då och nu – 30 år tillsammans och då fokusera på den kommersiella radion, eftersom Studentradion i Sverige som organisation har funnits i 30 år och ungefär lika länge har också reklamradion funnits i Sverige. Dessutom var Sverige det sista landet i Europa som luckrade upp radio- och TV-monopolet” säger Carl-Christian Frunck, som sitter i styrelsen för Studentradion i Sverige och tidigare varit aktiv på studentradion Pite FM.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share