Petra Quiding SR-chef i Kristianstad

Petra Quiding, ny P4-chef i Kristianstad.
Foto: Micke Quiding.

Petra Quiding har utsetts till ny kanalchef på P4 Kristianstad. Hon börjar 1 april och ersätter då Anna Stenberg, som har blivit SR-s områdeschef i Syd.

Petra Quiding är idag frilansare för bland annat SVT Nyheter Syd och sysslar även med utbildningsuppdrag för Fojo Medieinstitut. Hon har en bakgrund från SVT-s undersökande magasin 20:00, dagstidningar som Eskilstuna-Kuriren och Sydsvenskan och därefter från SR och SVT i Malmö och Stockholm som redaktör, reporter, OB-reporter och programledare. Bland annat har hon varit producent för flera P1-program. De senaste 20 åren har hon även arbetat med medieutveckling i utvecklingsländer.

”Jag är mycket glad över att ha rekryterat Petra som kanalchef till P4 Kristianstad. Med Petra får vi en mycket kompetent och erfaren publicist som verkligen kan radio. Samtidigt tror jag hon kan berika redaktionen med sina erfarenheter och sin kompetens från runt om i Sverige och världen. Inte minst i hur man kan jobba kreativt och nytänkande med digitala plattformar och ta ytterligare steg i att göra medskapande journalistik” säger Anna Stenberg, chef för område Syd, i ett pressmeddelande.

”Jag har arbetat med lokalradio-journalister i Kambodja, Indonesien, Madagaskar och nu senast Myanmar, och alla har samma mål, att nå ut till så många som möjligt med så relevant, aktuell och stundtals underhållande journalistik som möjligt. Det är ju precis det vi vill med P4 också och därför känns den här utnämningen som en logisk följd av vad jag jobbat med i många år” säger Petra Quiding.

Share