Perfect Day flyttas från Pophouse till Pod X

Karolina Sandberg och Tove Barkestad. Foto: Perfect Day Media.

Perfect Day Media blir en del av Pod X Group. Båda bolagen ingår redan i Pophouse-koncernen.

”Vi är stolta och glada över att välkomna Perfect Day Media till Pod X Group. Perfect Day Media har en unik position på den nordiska podcast-marknaden och är bäst på att attrahera de främsta talangerna och profilerna, samt att framgångsrikt kommersialisera format och innehåll. Förvärvet ligger helt i linje med vår vision – att bli den ledande internationella podcastaktören” säger Pod X Groups VD Patrick Svensk.

Karolina Sandberg och Tove Barkestad fortsätter att dela ansvaret för Perfect Day Media efter affären. De tillträdde vid nyår och efterträdde då grundarna Hanna Widell och Amanda Schulman, som startade Perfect Day Media 2011.

”Efter en produktiv och stärkande vår är vi väldigt glada över att tillsammans med våra nya ägare få möjligheten att fortsätta leda bolaget framåt. Det känns också väldigt lyxigt att tillhöra detta podcastkollektiv, där vi i sällskap med Pod X Groups övriga dotterbolag ser betydande möjligheter för Perfect Day Medias fortsatta utveckling genom det nätverk och kompetens som finns inom Pod X Group” säger Karolina Sandberg och Tove Barkestad.

Pod X Group har sedan starten 2022 gjort en lång rad uppköp inom poddbranschen, både i Sverige och utomlands. Bland de bolag som ingår i koncernen finns Studio Minuit och Nouvelles Écoutes i Frankrike, Posta i Argentina, Filt och Suomen Podcastmedia i Norden och Goldhawk Productions, Listen och Platform Media i Storbritannien.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share