P4 rekryterar från P3 till nytt kvällsprogram

kvallspasset2015

Nu är det klart vad som ersätter de finska regionalprogrammen i P4. Kvällspasset ska sändas från Göteborg och Malmö på tidig kvällstid. Alla programledare har tidigare hörts i P3.

Kvällspasset i P4 sänds vardagar 17.35-18.38 med start 2 november. Christer Lundberg, Måns Nilsson och Nadia Jebril ska ge en ”personlig blick på tillvarons och nyhetsflödets små och stora händelser” enligt ett pressmeddelande.

Måndag, tisdag och onsdag sänds programmet från Göteborg med Christer Lundberg som programledare och Morgan Larsson som sidekick och Hanna Andersson som redaktör. Christer Lundberg och Morgan Larsson har under många år sänt på P3, senast i Christer och Morgan rapporterar.

”Det känns som en stor ära, och ett stort ansvar, att leda en show i Sveriges största kanal. Programmet kommer att bli en morf av Studio Ett, En ding ding värld, Nationalencyklopedin och Bingolotto – allt filtrerat genom mitt skägg” säger Christer Lundberg.

På torsdagar och fredagar görs Kvällspasset i Malmö med Måns Nilsson och Nadia Jebril som programledare. Måns Nilsson är känd som ena halvan av komikerduon Anders och Måns och har gjort P3-s Så funkar det och Wallraff, medan Nadia Jebril närmast kommer från P4 Malmöhus men har även varit programledare för Verkligheten och arbetat med P4 Extra.

”Jag har länge längtat efter att sända radio igen. Koncentrationen och nerven under en direktsändning hittar jag ingen annanstans” säger Måns Nilsson.

Kvällspasset var tidigare namnet på ett P3-program som började sändas 2006 från Göteborg.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share