P4 Plus sänder året ut

p4plus

Sveriges Radios digitala testkanal för lyssnare över 60 år lanseras idag med namnet P4 Plus och positioneringen ”Musiken du minns och rösterna du saknat”.

lisasyren

I april startade Sveriges Radio ”Sveriges Radios testkanal” med ett musikutbud för äldre lyssnare. Sedan dess har många lyssnare kommit med sina synpunkter och SR väljer nu att förlänga projektet fram till slutet av året. Steg för steg kommer mer programinnehåll att läggas till. Från augusti eller september tillkommer programledare. Ännu är inga namn klara, men de som har efterfrågats mest från lyssnarna är Lisa Syrén (bilden) och Ulf Elfving.

Kanalens utbud utvecklas med hjälp av lyssnarnas respons, som kommit i form av 2 300 enkätsvar, mail och telefonsamtal.

”Det är samstämmigt väldigt positiv respons med ord som ”äntligen” och ”tack” säger Leif Eriksson, som är projektledare för P4 Plus.

”Vi funderar på arkivmaterial, musikprogram och att reprisera program som går på svåra tider i P4. Jag skulle även vilja prova att livesända” säger Leif Eriksson.

Kanalen blir dessutom ett sportfritt alternativ när P4 i sommar domineras av sändningar från OS i Rio de Janeiro.

I Danmark och Norge har P5 respektive P1 Plus nått höga lyssnarsiffror med en liknande blandning av musik och kända radioröster.

SR har inte satt upp något mål för hur många P4 Plus ska nå, men i målgruppen finns 2,5 miljoner potentiella lyssnare.

Lyssna på P4 Plus här:

Mer:
SR testar kanal för 60 plus

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share

One Comment

  1. Roy Sandgren

    Danmarks DR P5 och NRK P1 + ligger nationellt på DAB+. Där har de lyssnarna, inte via webben !!!