P3 Din Gata blir storstadskanal

Petter Hallén, Daniel ”Kaleevi” Kaleebi, Erika Nielsen, Assia Dahir. Foto: Lina Arvidsson.

P3 Din Gata utökar med sändningar även från Stockholm och Göteborg.

Din Gata startade för 15 år sedan och har riktad sig till en ung publik i Malmö-regionen. Från på måndag utökas kanalen med programledare även i Stockholm och Göteborg. Kanalen riktar sig nu till lyssnare i hela landet, men hjärtat finns fortfarande i Malmö enligt kanalproducenten Amel Suljevic.

”Är man ett fan av Din Gata så är man ett fan av svensk hiphop och genren förtjänar den här utvecklingen som vi nu erbjuder med nya P3 Din Gata. Men Malmö förblir den enda plats i Sverige där P3 Din Gata kan höras när du till exempel sitter i en taxi och lyssnar på vanlig FM medan övriga Sverige når kanalen via webben. Och det känns viktigt eftersom det var här allt en gång började och här hjärtat fortfarande finns” säger Amel Suljevic.

Musikjournalisten Petter Hallén sänder Stationen från Stockholm med ett fokus på djupgående artistintervjuer. Petter Hallén har under flera år gjort podden Vad blir det för rap? och har sänt kvällar på P3 Din Gata den senaste tiden.

”Det har alltför länge funnits ett stort hål i public service bevakning av Sveriges största och mest relevanta musikstil. Det är dags att vi fyller det nu och jag är stolt och full av pepp inför att få vara med och ge den här musiken den uppmärksamhet, det intresse och den bevakning som den förtjänar” säger Petter Hallén.

Från Göteborg sänds kvällsprogrammet Mixen med DJ:n Assia Dahir. God morgonshowen produceras i Malmö och i den hörs nyrekryterade Daniel Kaleebi samt Erika Nielsen, som sedan tidigare finns på Din Gata. Aktuella nyheter från hiphop-världen utlovas, liksom anekdoter från genrens historia och exklusiva musikpremiärer och intressanta gäster.

P3 Din Gata sänds på FM (100,6 MHz) i Malmö, på DAB i storstäderna plus Luleå och på webben.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share