P2 blir renodlad musikkanal i Stockholm

P2 i Stockholm återgår till att vara en renodlad musikkanal. Den 11 maj flyttas minoritets- och utbildningsprogrammen från frekvensen 96,2 MHz.

Sedan 2007 har P2 låtit likadant i Stockholm som i resten av landet. Det innebär att musikutbudet har blandats med utbildning och minoritetsspråk, medan de lokala klassiska musikprogrammen har placerats på P6 Stockholm International.

I maj förra året beslutade SR att återgå till den gamla ordningen, med en kanal för klassisk musik och en annan för minoritetsspråk. Men det är alltså först nu som förändringen blir verklighet.

”De många musikintresserade har länge efterfrågat en renodlad seriös musikkanal. Nu kan vi förverkliga det på FM-bandet i Stockholm” säger P2-chefen Elle-Kari Höjeberg.

P2 Musik och P6 sänds förutom på FM-bandet i Stockholm även i webbradion.

På P6 i Stockholm samlas nu alla program på minoritetsspråk, både från SR International, Sameradion och Sisuradio. Resten av dygnet blir det Utbildningsradion och musik från webbradiokanalen SR Världen.

Bland annat kommer SR International att reprisera de regionala sändningarna på samiska och erbjuda en timme på finska på lördagar. För första gången kommer även SR-s program på vitryska att höras på FM-nandet.

”Det har varit besvärligt för den som vill höra program på sitt modersmål att behöva kryssa mellan flera olika kanaler. Genom att samla de olika språksändningarna för Stockholms-lyssnarna i P6, och samtidigt renodla P2 till en musikkanal, skapar vi tydlighet som gagnar alla lyssnar”” fortsätter Elle-Kari Höjeberg.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share