Nya chefer på Sveriges Radio Stockholm

Alisa Bosnic. Foto: Sveriges Radio.

Alisa Bosnic blir ny chef för P4 Stockholm/P4 Södertälje, medan Sofia Söderholm blir redaktionschef för Sveriges Radio Stockholms riksproduktioner. De ersätter Sofia Taavitsainen som har fått en ny tjänst på VD-enheten.

I samband med utnämningarna omorganiseras Sveriges Radio Stockholm, med varsin chef och ansvarig utgivare för de lokala kanalerna och för riksproduktionen.

Alisa Bosnic är sedan 2016 chef för P4 Uppland och Vetenskapsradion och har tidigare bland annat varit redaktionschef för Dalarnas Tidningar och nyhets- och digitalchef på VLT. På P4 Stockholm får hon ansvar för 40 medarbetare i radiohuset i Stockholm, på ”morgonkanalen” P4 Södertälje och i lokalredaktionerna i Norrtälje, Husby och Flemingsberg.

”Det ska bli fantastiskt spännande att komma till Sveriges största lokalradiokanal. Det är en kanal som har en massa fördelar och möjligheter, enormt mycket kunskap och redan nu flera lokalredaktioner runt om i Stockholms län. Det finns också utmaningar där vi ständigt behöver utveckla sätt att nå ut till våra lyssnare, fortsätta vara relevanta och utvecklas digitalt. Det jobbet är spännande och viktigt och något som vi ska fortsätta med” säger Alisa Bosnic, som tillträder sitt nya uppdrag i sommar.

Sofia Söderholm är redan tillförordnad som chef och ansvarig för Sveriges Radio Stockholms riksproduktioner. Där ingår P4 Extra, Vaken och den digitala kanalen P4 Plus, men även delar av Karlavagnen och Ring P1. Tidigare har hon varit gruppchef för P4 Extra, programutvecklingschef på P4 Uppland, tillförordnad nyhetschef för P3 Nyheter och producent på Kulturnytt i P4.

”Det är så roligt och hedrande att få fortsätta jobba med dessa viktiga produktioner och framför allt med alla fantastiska medarbetare. De är stjärnor på att ge publiken viktig, uppdaterande och underhållande radio dygnet runt, både i FM och på andra plattformar. Vi ska arbeta vidare med det, men också utveckla och vässa vårt erbjudande till publiken. Det är ju det som är så kul med jobbat – det finns alltid något nytt att göra eller sträva mot” säger Sofia Söderholm.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share