Ny chef för World DMB

Patrick Hannon från elektroniktillverkaren Frontier Silicon har utsetts till ny ordförande för World DMB, organisationen som arbetar för att sprida digitalradiotekniken DAB i världen. Han tar över efter NRK-s Jørn Jensen, som har varit ordförande sedan 2009.

”Våra viktigaste mål är nu att fortsätta att etablera DAB på nya marknader och få in digitalradiomottagare i bilar och mobiltelefoner” säger Patrick Hannon i ett pressmeddelande.

På World DMB-s årsmöte i Amsterdam valdes även två vice ordföranden: Joan Warner, chef för Australiens reklamradioorganisation Commercial Radio Australia, och Joachim Kraus från det tyska public service-bolaget ARD.

I samband med årsmötet arrangerades även två dagar med seminarier om digitalradio. I år handlade mycket om den digitala övergången – digital switch over. Bland talarna fanns Per Borgå Gunnarsson från Teracom, som presenterade bolagets rapport om radiodistribution via mobilnäten. Huvudtalare var Mark Dierikx, som är generaldirektör för energi, telekommunikationer och konkurrens på det nederländska ekonomidepartementet. Han berättade om de nederländska planerna, som innebär att analog radio ska sluta användas senast 2023 om särskilda villkor uppnås.

Share