NRJ förlorar Zürich-frekvenser

nrjzurichEn förvaltningsdomstol i Schweiz har godkänt ett tidigare beslut om att inte ge NRJ fortsatt sändningstillstånd i Zürich, skriver Radioactu.com.

NRJ måste lämna sina fyra FM-frekvenser i Zürich-regionen inom tre månader, men kan fortsätta sända digitalradio och i kabelnäten. Beslutet kan inte överklagas.

NRJ lanserades i Zürich i 2002, då NRJ tog över Hitradio Z. Stationen ägs idag till 51 procent av Ringier SA. I oktober förra året fördelade DETEC (departementet för miljö, transport, energi och kommunikationer) de tre reklamradiotillstånden i Zürich till Radio 24, Radio Zürisee och Radio 1, ett beslut som NRJ överklagade.

NRJ har också en franskspråkig station i Genève.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share

One Comment

 1. Dennis Nilsson

  Intressant att myndigheterna i Schweiz förstår sig på vikten av mångfald i ägandet av media. Som bekant är det alltid den som betalar räkningarna som bestämmer, och inte vem som står på papperet.
  Ifall svenska Konkurrensverket var på hugget så skulle de göra samma sak med MTG:s och SBS:s radios radiooligopol på privata lokalradio-frekvenser.
  I Stockholm kontrollerar MTG 5 av de 10 frekvenserna, och SBS de övriga 5. De och Sveriges Radio dödar kreativiteten och gräver så småningom FM-radions grav.
  MTG och SBS borde endast få behålla varsin FM-frekvens i Stockholm, resterande auktioneras/lottas ut till andra entrepenörer.
  Då skulle vi ha en konkurrens värd namnet.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Konkurrens