Norrköpings East FM slutar sända

Efter tolv år i den östgötska etern slutar East FM att sända vid månadsskiftet. Detta eftersom dagstidningskoncernen NTM, som äger East FM, inte lyckades få ett tillstånd i sändningsområdet vid frekvensauktionen i december.

”Det är med tungt hjärta jag skriver denna text, men det är dags att ni alla får reda på det nu. Den 31 juli 2018 sänder East FM sin sista dag radio i Östergötland. Som några av er kanske vet så kommer radiokartan för Sverige att ritas om från och med den 1 augusti och detta medför tyvärr att det inte blir något mer East FM, men däremot andra spännande format i länet” skriver stationschefen Hugo Kalm i ett inlägg på East FM-s Facebook-sida.

East FM har med positioneringen ”Alltid först med ny musik” riktat sig till en ung målgrupp. Ägaren NTM är kvar i radiobranschen tack vare de tre tillstånd som koncernen har köpt i Stockholm, Uppsala och Västerbotten. I samarbete med Nordic Entertainment kommer NTM att sända Bandit Rock i Stockholm och Uppsala samt Star FM i Västerbotten.

De senaste åren har East FM varit den enda lokala kommersiella stationen utanför Stockholm, vid sidan av Bauer Medias Mix Megapol i Göteborg.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share