NENT börsbolaget med bäst mångfald

Sahar Kupersmidt. Foto: NENT.

NENT har bäst mångfald och jämställdhet i ledningen och styrelsen bland de stora bolagen på Stockholms-börsen. Det visar Nordic Business Diversity Index.

Det är första året som indexet, som tidigare kallades Findix, även mäter ”large cap”-bolagen (som värderas till mer än en miljard euro) på Nasdaq-börserna i Stockholm och Köpenhamn.

”Vi är givetvis mycket glada över att ha tagit förstaplatsen. Vi tror att vårt dedikerade arbete med jämlikhet, mångfald och inkludering leder till bättre beslutsfattande, större kreativitet, ökat engagemang och en större känsla av tillhörighet och syfte bland våra anställda. Det arbetet är ett måste för att nå våra framtida ambitioner om att bli Europas främsta streamingbolag och världens mest jämlika och inkluderande företag inom streaming” säger Sahar Kupersmidt, som är ”chief people & culture officer” på NENT.

Så sent som förra veckan utnämndes ytterligare två kvinnor till NENT:s koncernledning. Det gör att det nu är en helt jämn könsfördelning bland de chefer som rapporterar till VD:n Anders Jensen.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share