Munck och CBC gör internationell serie om Palme-mordet

Det svenska produktionsbolaget Munck Studios inleder ett samarbete med det kanadensiska public service-bolaget CBC. Tillsammans ska de producera en dokumentärserie om Palme-mordet med premiär våren 2021.

The Conspiracy undersöker olika teorier kring Palme-mordet och innehåller inspelningar med personer som kan ha varit involverade i mordet. Bland annat söker programserien upp tidigare medarbetare i den sydafrikanska underrättelsetjänsten.

”Att försöka komma fram till sanningen i den här berättelsen har verkat nästan omöjligt. Det finns så många olika teorier och många av dem känns övertygande när man börjar gräva. Samtidigt är detta en så viktigt berättelse att det känns viktigt att gräva ännu djupare. Lyssnarna kan räkna med en spännande resa” säger Jair Stein, som är producent på Munck Studios.

”Efter gårdagens presskonferens är det så tydligt att det finns mer att berätta. Vi är vansinnigt stolta över att kunna göra den här produktionen tillsammans med CBC” säger Munck Studios VD Jakob Munck.

Serien produceras av teamet bakom den uppmärksammade poddserien Hunting Warhead och de prisbelönta holländska producenterna Jennifer Pettersson och Jair Stein. Radio-Canada fungerar som franskspråkig partner.

”Vi är stolta över att gå göra denna fängslande podcast som vår andra internationella samproduktion, efter den prisbelönta Hunting Warhead. Mordet på Olof Palme gav rubriker över hela världen och många journalister har undersökt fallet. Vi vill använda denna podcast för att ta reda på sanningen och dela den med lyssnare runt om i världen” säger Arif Noorani, som är producent på CBC Podcasts.

Share