MTG delas i två bolag

Anders Jensen och Jørgen Madsen Lindemann.

Anders Jensen och Jørgen Madsen Lindemann.

MTG delas upp i två bolag. Till nya Nordic Entertainment Group flyttas verksamheterna inom TV, radio, digital kommunikation och innehållsproduktion.

Anders Jensen – idag chef för Nordic Entertainment inom MTG – blir chef för Nordic Entertainment Group, som får huvudkontor på Ringvägen i Stockholm. Jørgen Madsen Lindemann förtsätter att leda MTG, som kommer att bestå av verksamheterna inom esport, online-spel och digitalt videoinnehåll. Huvudkontoret för MTG blir på Skeppsbron i Stockholm.

”Den rätta tidpunkten att påbörja en uppdelning av MTG i två separata och noterade bolag är nu, detta för att maximera respektive bolags fokus och portential till förmån för aktieägare, kunder och anställda. Den expertis och bredd som vår ledning har möjliggör en uppdelning av bolaget på detta sätt med Jørgen och Anders som VD för respektive organisation” säger David Chance som är styrelseordförande för MTG.

nec3

Samtliga aktier i Nordic Entertainment Group, som består av MTG Nordic Entertainment, MTG Studios och Splay Networks, kommer att delas ut till MTG-s aktieägare. Aktierna noteras på Nasdaq Stockholm. Det blir en extra bolagsstämma under andra halvåret 2018. Förslaget är villkorat av att den tidigare offentliggjorda sammanslagningen av MTG Nordic Entertainment och MTG Studios med TDC Group inte fullföljs.

Uppdelningen av MTG presenteras i ett konferenssamtal 09.00.

mtgringvagen

Mer:
Pressmeddelande från MTG
Presentation (PDF)

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share