Mix Megapol blir julstation

mixmegapoljul15
 
Även i år kommer Mix Megapol att sända enbart julmusik under december.

Starten för Mix Megapols julmusik sker första advent, alltså 30 november. Förra året valde Mix Megapol att för första gången övergå helt till julmusik. Det tillfälliga formatbytet ledde då till att lyssnarsiffrorna gick upp med flera procentenheter till som bäst 20,1 procent under vecka 51.

”Förra året var det premiär för Mix Megapol Jul då vi bara spelar jullåtar under december. Responsen blev fantastisk och under vecka 51 lyssnade varannan svensk någon gång på Mix Megapol. Nu vill vi så klart upprepa den succén” säger Håkan Morland, programdirektör på SBS Radio.

Musikutbudet består av både klassiska jullåtar som Bing Crosbys White Christmas och moderna inspelningar som Jag kommer hem igen till jul med Peter Jöback.

”I år vi hittat ett bra samarbete med musikbolagen för att få fram mer ny svensk julmusik. I den blandningen hittar vi exempelvis Stiftelsen, Shirley Clamp, Tommy Körberg och Weeping Willows. Det är också roligt att världsstjärnor som Meghan Trainor och Ariana Grande släppt jullåtar” säger Thomas Hansen, musikchef på Mix Megapol.

Tidigare har SBS Discovery Radio använt julformatet på Vinyl 107 i Stockholm (2009-2011) och på Mix Megapol-stationerna i Göteborg och Malmö (2010).

Redan i lördags började Lugna Favoriter med sitt julformat i Stockholm. Det finns från och med söndag alltså två FM-sända julkanaler i Stockholm. Sveriges Radio startade digitala P4 Bjällerklang och P2 Klassisk Jul, som lanserades första gången 2007, i måndags och dessutom finns ett flertal onlinekanaler med julinriktning.

Den här artikeln är från 2014. För nyheter om julradio 2017, läs mer här:
Julmusik på Mix Megapol från lördag
Lugna Favoriter blir julradio på fredag

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share