Mer från Konflikt via poddradio och Twitter

P1-programmet Konflikt har fått tillfälliga extraresurser under våren för ett digitalt utvecklingsprojekt. Bland annat har redaktionen infört Konflikt Podd Plus – ett separat poddradioflöde för fördjupning och extramaterial.

Publiceringen på Konflikt Podd Plus sker fortlöpande och behöver inte nödvändigtvis vara kopplat till de ämnen som tas upp i programmet.

”Vi ska jobba med möjligheten att överraska och att ge mer än i FM-programmet. Den här veckan lägger vi ut extramaterial till helgens program, som handlar om bärplockarna från Vietnam, bland annat en intervju med reportern Randi Mossige-Norheim. Vi kan även publicera sådant som inte alls har med sändningen att göra, exempelvis eget originalmaterial” säger Ivar Ekman, som under våren fungerar som projektledare.

Dessutom lägger Konflikt-redaktionen ut information och länkar i sitt Twitter-flöde, bland annat till MP3-filer.

”Meningen är att man, särskilt i mobilen, ska kunna klicka på kortlänkar direkt till ljudet så att man slipper gå via hemsidan” säger Ivar Ekman.

Det finns även andra idéer, bland annat ett ljudarkiv som sorterar program och inslag efter teman eller länder.

”Men först ska vi få det här att bli en del av programarbetet och se till att det fungerar på redaktionen” säger Ivar Ekman.

För ett år sedan hade Konflikt ett annat projekt, då i samarbete med SR International. Tillsammans producerade de två redaktionerna specialutgåvor av Konflikt-programmen på engelska och arabiska.

Share