Mehrafzoon och Pålsson leder P3 Guld

Tina Mehrafzoon och Adam Pålsson leder P3-s prisutdelning P3 Guld. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Tina Mehrafzoon och Adam Pålsson leder P3-s prisutdelning P3 Guld.
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Tina Mehrafzoon leder P3 Guld-galan för fjärde året i rad – den här gången tillsammans med skådespelaren Adam Pålsson.

Liksom förra året kommer P3 Guld-galan att arrangeras på Partille Arena utanför Göteborg. Galan direktsänds i både P3 och SVT1 lördag 20 januari från 21.00.

”Jag älskar P3 Guld för att det är den fetaste hyllningen till det gångna årets musik och artister. Och för att det är en värdig gala där vi tar musik och populärkultur på allvar” säger Tina Mehrafzoon, som sedan 2013 varit programledare för Musikguiden i P3.

Adam Pålsson har tidigare delat ut pris på galan. Han fick sitt stora genombrott som skådespelare i Torka aldrig tårar utan handskar, men har även sjungit i bandet År & dar och kommer att spela Ted Gärdestad i filmatiseringen av hans liv.

”Jag blev så smickrad att jag tackade ja av bara farten när jag fick frågan om att leda P3 Guld. Nu undrar jag vad jag har gett mig in på, det blir antagligen mitt första och sista programledarjobb. Men som tur är så är det inte jag och Tina som ska stå i fokus utan musiken” säger Adam Pålsson.

Under P3 Guld-galan, som är den 16-e i ordningen, delas priser i nio kategorier ut. Dessutom blir det liveframträdanden med artister som summerar det gångna året och ger smakprov på musikåret som precis har startats.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share