Marika Rennerfelt första programledaren på P4 Plus

marikarennerfelt

Idag börjar Marika Rennerfeldt sända på SR-s nya digitala testkanal P4 Plus.

Sedan i maj har P4 Plus sänt musik från 30-talet fram till idag. Marika Rennerfelt har nu rekryterats till att bli kanalens första programledare med sändningstiden 07.00-12.00.

”Jag sa genast ja när jag fick frågan om att presentera P4 Plus. Jag hör själv till målgruppen och månar såklart om den. P4 Plus spelar musik som vi har gemensamt, oavsett vad vi gjort i livet. Vi kan fortfarande de flesta låtarna, några är bortglömda och upptäcks på nytt, andra väcker minnen och känslor och ger oss energi” som själv varit pensionär i fyra år efter 30 år på SR.

Marika Rennerfelt började på SR 1982 som hallåa i P1, P2 och P3. Dessutom har hon varit programledare för bland annat Frukostbrickan i P3, Nattradion, Svensktoppen, Efter Tre och P4 Extra. De sista åren före pension arbetade hon med utveckling av programledare både i Sverige och i länder som Mongoliet, Namibia och Burma. Under sommaren har hon hörts på P4 Halland.

P4 Plus sänder åtminstone året ut och projektledaren Leif Eriksson planerar att utöka med fler programledare.

”Vi kommer vår vana trogen att fråga vår publik hur vi ska fortsätta att utveckla. Det är många som önskar att det ska finnas programledare också under eftermiddagarna” säger Leif Eriksson.

Foto: Göran Wiland/Sveriges Radio.

Share