Mad Men Media startar Relax FM i Malmö

Mad Men Media har lanserat ytterligare en radiokanal i Malmö/Lund-regionen. Med positioneringen ”Bara skön musik” hörs Relax FM på 92,0 MHz – en närradiofrekvens i Malmö-förorten Burlöv.

Programformatet för Relax FM är modern soft AC. Musikvalet består till huvuddelen av ny musik och har anpassats för huvudmålgruppen kvinnor 30-39 år.

Mad Men Medias VD Robert Persson ser Relax FM som ett komplement till bolagets hitstation Topp 40, som spelar snabbare hitmusik, men inte som en konkurrent till de existerande soft AC-stationer som framför allt bygger på oldies.

”Soft AC har ju funnits i många olika versioner sedan tidigare. För oss handlar Relax FM om ”hygge”. Relax FM ger ett utrymme där musiken är lugn, att slappna av till och nynna med i” säger Robert Persson.

Reklamen i Relax FM ska anpassas ljudmässigt till formatet och sänds i korta reklamavbrott. Detta för att orsaka mindre reklamtrötthet och hindra att lyssnare byter station. Jingelpaketet har tagits fram av Reelworld i samarbete med Peter Malmqvist på Mad Men Media (lyssna på exempel nedan).

Relax FM kan även höras på Bauer Media-plattformen Radioplay.se.

Mad Men Media driver sedan tidigare Retro FM och Rockklassiker i samarbete med Bauer Media och startade förra året hitstationen Topp 40 på en närradiofrekvens i Malmö.

Relax FM-jingel 1.
Relax FM-jingel 2.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share