Mad Men lanserar Radio Topp 40 i Malmö

Malmö-baserade Mad Men Skåne, som redan driver Retro FM och Rockklassiker i Skåne, lanserar idag en hitstation i Malmö.

Radio Topp 40 sänder på närradiofrekvensen 90,2 MHz i Malmö från 12.00 idag fredag. Dessutom finns stationen, som har sloganen ”Bara hits”, på de digitala plattformerna Radioplay och Retro FM Play.

”När man kommer till hitstationer på radio har vi sett ett förändrat lyssnarmönster under ett antal år. Människor som befinner sig i målgruppen för att lyssna på de senaste hitsen har en tendens att lyssna ”till och från” på radio. Med det menar jag att man är rörlig och inte kan lyssna konstant och länge. När man väl lyssnar vill man höra de bästa och hetaste hitsen just nu” säger Mad Men Skånes VD och delägare Robert Persson.

Robert Persson har tidigare erfarenhet av att driva en lokal hitstation. Han ledde Radioföretaget i Skåne, som sände Hit Radio och sedan gick vidare med att lansera Vinyl och Lugna Melodier.

”Sedan är det ju förbaskat roligt att driva hitstationer. Att hela tiden hålla sig à jour om musik som släpps och blir hits och samtidigt kunna spela dem i ett flöde som ger ett skönt flow att lyssna på är otroligt kul helt enkelt” fortsätter Robert Persson.

Radio Topp 40 kommer bland annat att sälja ett ”presentatörsskap”, vilket innebär att ett företag kan vara ett av maximalt 24 som ”äger” en exklusiv plats att höras på stationen.

Liksom Retro FM produceras Radio Topp 40 från Malmö Arena och sänds från toppen av Turning Torso i Malmö.

Att Mad Men kan börja sända på 90,2 MHz beror på att Skånepartiet, som länge använt frekvensen under drygt sju timmar om dagen, har bytt till den andra närradiofrekvensen i Malmö – 89,2 MHz. Mad Men har även inlett ett samarbete med Malmö närradioförening, som innebär att Mad Men hjälper föreningen med radiodistributionen.

Typiska artister på Radio Topp 40 är Avicii, Kygo, Sandro Cavazza, Smith & Thell, Ed Sheeran, Molly Sandén, Aloe Blacc, Panic! At The Disco och Maroon 5.

Mad Men Skåne ägs av Robert Persson, Mattias Gustavsson och Henrik Vibeck. Tillsammans med Bauer Media äger de även bolaget Nya Radio City, där Retro FM-verksamheten ligger.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share