Lyssnarna bestämmer Svensktoppen-regel

Det blir fler förändringar av Svensktoppen. Den här gången ska lyssnarna få bestämma hur länge en låt ska få ligga på listan.

I en webbomröstning som pågår fram till efter trettondagshelgen får lyssnarna välja mellan tre alternativ. Det första innebär att det införs en tidsbegränsning på ett år, det andra att det inte blir någon tidsbegränsning och den tredje att en tidsbegränsning införs på en annan period som föreslås av lyssnaren.

Svensktoppen har alltid haft väldigt engagerade lyssnare och det här är den fråga som genom åren väckt starkast känslor. Därför känns det självklart att låta Svensktoppens lyssnare få avgöra en så här viktig fråga. Det här är ett sätt att visa att vi lyssnar på våra lyssnare. Jag hoppas också att alla är medvetna om hur viktigt det är att rösta. Svensktoppens regler ändras väldigt sällan, detta är ett unikt beslut som kommer att gälla under många år framöver” säger programledaren och producenten Carolina Norén.

I våras gjors Svensktoppens omröstningsdel om genom att den gick från att genomföras via post till digitalt. 1974-1985 fanns en tioveckorsregel på listan. 2003 accepterades låtar på annat språk än svenska.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share