Klotet-producent blir korrespondent för global hälsa

Sveriges Radio fortsätter att utöka antalet ämneskorrespondenter. Den senaste är Johan Bergendorff, som från årsskiftet och två år framåt ska bevaka globala hälsofrågor.

Johan Bergendorff är vetenskapsjournalist och arbetar idag som producent för miljömagasinet Klotet i P1. I sitt nya uppdrag kommer han bland annat att bevaka frågor som sjukvårdspolitik, den globala läkemedelsindustrin och ny forskning på hälsoområdet.

”Vi är glada och stolta över att kunna presentera en helt ny korrespondenttjänst med fokus på global hälsa. Ämnet är ständigt högaktuellt, just nu till exempel i samband med ebolaepedmin” säger Ekots tillträdande utrikeschef Ginna Lindberg i ett pressmeddelande.

”Det känns fantastiskt att få den här möjligheten att bli lyssnarnas ögon och öron i världen. Att resa runt jorden i jakt på genombrott i medicinlabben och hitta de mest spännande hälsoentreprenörerna, men också spegla de viktigaste faktorerna som gör folk mer sjuka. Jag hoppas bland annat träffa jordens lyckligaste folk och höra vad vi kan lära av dem” säger Johan Bergendorff.

Sedan tidigare har Sveriges Radio även en korrespondent för unga frågor, en för kultur och två för internationell ekonomi.

Share