Klart med programledare för Musikhjälpen

musikhjalpentrio2013Sarah Dawn Finer, Emma Knyckare och Kodjo Akolor blir årets programledare för Musikhjälpen.

Det är tredje året i rad som Morgonpassets Kodjo Akolor är med i Musikhjälpen. De två andra är helt nya i programledarrollen, men har funnits med som gäster under tidigare Musikhjälpen.

”Musikhjälpen är och förblir det bästa sättet att verkligen visa att vi, om vi bara vill, kan förbättra situationen för de som inte har det lika bra som vi” säger Kodjo Akolor i ett pressmeddelande.

Sångerskan Sarah Dawn Finer har tidigare i år hörts i Sveriges Radio som sidekick till Emma Knyckare i sommarversionen av Morgonpasset och dessutom var hon en av Sommar-pratarna i P1.

”Jag har alltid älskat Musikhjälpen och medverkat både som musikgäst och nattkompis till Gina i glasburen tidigare år. Det enda programledarjobbet jag kunde tänka mig att tacka ja till i år var just Musikhjälpen, för att det är ett viktigt och engagerande projekt och för att det låter musik göra skillnad. På riktigt” säger Sarah Dawn Finer.

Emma Knyckare är i vanliga fall programledare för Tankesmedjan i P3 och har under tre somrar lett Morgonpasset i P3. Hon har varit gäst i Musikhjälpen under flera år.

”Det är en stor ära att få styra skutan och jag hoppas vi kommer få med alla i båten. Det är ändå det Musikhjälpen handlar om, att samla och engagera så många som möjligt. Alla ska med!” säger Emma Knyckare.

Musikhjälpen 2013 samlar in pengar för att minska mödradödligheten i världen, med sloganen ”Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet”. Programmet direktsänds under 144 timmar – mellan 9 och 15 december – från Gustav Adolfs torg i Göteborg. Projektet är ett samarbete mellan Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share