Kerstin Berggren gör internationell kulturpodd

kerstinberggren

I den nya podden Spotlight träffar kulturjournalisten Kerstin Berggren världens konstnärer inom teater, opera, konst, film, litteratur och dans.

Först ut är den svenska skådespelaren Krister Henriksson, i ett program som läggs ut tisdag 20 januari. Vissa avsnitt kommer att vara på engelska.

”För ett och ett halvt år sedan gjorde jag fyra program i Kulturradion om engelsk teater (Spotlight London) och då träffade jag Krister i London när han spelade Doktor Glas på svenska med engelska textremsor. Det var helt fascinerande att se hur den engelska publiken älskade detta och fyllde salongen kväll efter kväll. Efter alla Wallander-filmer ska han nu i vår göra Karlsson på taket på teaterscenen i Göteborg och när jag fick höra det tänkte jag att det vore ju himla kul om han kunde bli min första gäst” säger Kerstin Berggren i ett pressmeddelande.

Andra program i serien kommer att handla om den walesiske basbarytonen Bryn Terfel, hovsångerskan Elin Rombo och sångerskan Arja Saijonmaa. Det blir även ett avsnitt om TV-serien House of Cards.

Kerstin Berggren har arbetat med radio i 45 år och är bosatt i Umeå. Hennes Det stormar på La Scala utsågs till årets reportage på Stora Radiopriset 2006.

Foto: Gunilla Nordlund/Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share