Karen Albertsen chef för Munck i Köpenhamn

DR Kulturs poddredaktör Karen Albertsen har rekryterats till Munck.

DR Kulturs poddredaktör Karen Albertsen har rekryterats till Munck.

Karen Albertsen blir ny chef för Produktionsbolaget Muncks kontor i Köpenhamn.

Karen Albertsen har senast varit poddredaktör på DR Kultur och har en bakgrund på DR och Radio 24 Syv. De senaste 14 åren har hon arbetat med programutveckling och som redaktör för olika program. På Munck får hon ansvar för både nuvarande produktioner och nya programformat.

”Munck i Köpenhamn ska fortsätta att göra lika bra program som idag, men skruva upp antalet produktioner och kanaler som vi levererar till. Mitt hopp är att vi ska fortsätta göra oss gällande både inom public service och kommersiell radio, såväl i Danmark som i de andra nordiska länderna. Och att vi utvecklar produktionen av TV” säger Karen Albertsen i ett pressmeddelande från Munck.

”Karens internationella kontakter och ingående kunskap om den danska radiomarknaden är en perfect match för oss. Både för utvecklingen i Danmark, Norge och Sverige. Det ska bli extra kul att få en smart dansk med i ledningsgruppen. Det ser vi alla fram emot” säger Munck-koncernens VD Jakob Munck.

Munck etablerades förra året i Köpenhamn och har fått i uppdrag att göra flera program för DR – bland annat Duellen för P2 och Den sorte box för P3. Bolaget har dessutom kontor i Stockholm, Göteborg och Trondheim.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share