Internationella radiobolag bjuds in till tyskt DAB+-nät

Erwin Linnenbach, VD för National German Radio. Foto: National German Radio.

Antenne Deutschland bjuder in både tyska och internationella radiobolag att vara med i det nationella DAB+-nät som startas i höst i Tyskland.

Uppdraget att locka fler radiobolag att delta har gått till Leipzig-baserade National German Radio, som i tisdags presenterade projektet. Intresseanmälan sker på sajten national-german-radio.com. Vilka som får plats i nätet avgörs i juni och sändningsstarten är planerad till september i samband med elektronikmässan IFA i Berlin.

Antenne Deutschlands tillstånd att sända nationell DAB+-radio i Tyskland gäller i tio år, med en möjlighet till en lika lång förlängning. Det är det andra nationella DAB+-nätet i Tyskland, men det första som enbart är menat för kommersiell radio.

”Den privata nationella DAB+-plattformen är en unik och sista möjlighet att komma in på den tyska radiomarknaden med en nationell kanal och kunna dra nytta av det pågående skiftet i lyssnar- och reklammarknaderna” säger Erwin Linnenbach, som är VD för National German Radio.

Avgörande för vilka bolag som får vara med i projektet är vilka kanalidéer som presenteras, liksom expertisen och innovativiteten hos de som ansöker.

”Vårt mål är att kombinera de lediga kanalplatserna med de kanaler som planeras av Antenne Deutschland, så att vi kan skapa ett blandat och attraktivt innehåll” forsätter Erwin Linnenbach.

Antenne Deutschland fick tillstånd att driva DAB+-nätet redan 2017, men beslutet överklagades eftersom bolaget ägs av två tidigare ansökare – Media Broadcast och Absolut Digital. Delstaternas mediemyndigheter bekräftade nyligen att beslutet är giltigt.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share