Guldörat flyttar in på Dramaten

Annika Lantz leder Guldörat på Dramaten. Foto: Pontus Andersson.

Årets upplaga av Guldörat arrangeras 22 oktober på Dramaten i Stockholm. Programmet på Stora scenen leds av programledaren Annika Lantz.

”Det finns två saker man drömmer om som radioprogramledare – det ena är att vinna ett Guldöra och det andra är att leda Guldörat. Och det första har jag redan gjort, så nu är det hög tid för det andra! Att tillställningen äger rum på Dramaten var heller inget som så att säga försvårade mitt beslut att tacka ja till denna ärofyllda uppgift. Kan det bli första gången en konferencier på Guldörat vinner pris som bästa skådespelare? En flicka kan ju alltid drömma” säger Annika Lantz i ett pressmeddelande från Radioakademin.

Totalt ska 23 priser delas ut under kvällens Guldörat-gala. Nya kategorier för i år är Årets folkbildare radio, Årets folkbildare podd, Årets nyheter & aktualiteter, Årets ljudbild, Årets sällskap, Årets branded content och publikpriset Årets radiokanal.

”Vi lyfter Guldörat ytterligare ett snäpp i år genom att flytta in på Dramaten med både branschdag och gala. Det kommer bli en både lyxig och värdig gala för de nominerade och alla andra i branschen” säger Anders Elfström, ordförande för Radioakademin som står bakom Guldörat.

”Det är glädjande att Dramaten återigen får vara en festlokal för prestigefyllda evenemang inom kultur och media. Radioakademin är mycket välkomna att dela ut Guldörat i våra guldkantade salonger” säger Kitte Wagner, VD för Dramaten.

Biljetterna till Guldörat släpps idag och går att köpa på radioakademin.org – fram till och med 1 september med en ”early bird”-rabatt på 15 procent. På samma sajt kan man även skicka in bidrag fram till och med 14 juni.

Bakom branschdagen och prisutdelningen Guldörat står Radioakademin, som samlar bland annat public service, kommersiell radio och poddbolag. För tredje året i rad står Brand New Content för produktionen.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share