Flest tillstånd till Star FM

Bauer och MTG fick inte oväntat flest tillstånd när Myndigheten för press, radio och TV i dag fördelade de lokala och regionala FM-tillstånden för kommersiell radio.

MTG-bolaget Kilohertz AB var den stora vinnaren, med hela 17 tillstånd för oldieskanalen Star FM som alltså kan bli det största reklamradionätverket vid sidan av de tre nationella Mix Megapol, NRJ och Rix FM. Därefter följer Bauer Media, som fick åtta tillstånd för en station som inte namnges. NRJ vann ett tillstånd i Stockholm med varumärket Chérie. Den skånska bolagen DB Media (Guldkanalen) och Mad Men Media (Retro FM) fick varsitt tillstånd i Stockholm och Retro FM kommer även att höras i Göteborg och Malmö/Lund.

NMT-ägda Radio Nova med varumärket East FM lyckades inte vinna något i hemlänet Östergötland, men däremot i Stockholm, Uppsala och Västerbotten.

Svenska Medietjänster, som annars producerar radio åt andra bolag, tar nu steget in som en egen aktör på den kommersiella radiomarknaden med tillstånd för Bra Radio i Stockholm och Östergötland.

Det dyraste tillståndet blev det enda i Malmö/Lund, som gick till Retro FM för 48,3 miljoner kronor. Även de första tillstånden i Stockholm (37,9) och Göteborg (32,3) blev dyra. Tillstånden gäller från 1 augusti och åtta år framåt.

Bolag: station

Tillstånd

Bauer Media: Bauer Radio Halland N 2
Kalmar H 2
Gotland I 1
Östergötland E 1
Stockholm AB 1
Värmland S 1
Gävleborg X 2
Västernorrland Y 2
DB Media AB: Guldkanalen Stockholm AB 6
Kilohertz AB (MTG): Star FM Blekinge K 1
Kronoberg G 1
Halland N 1
Kalmar H 1
Jönköping F 1
Västra Götaland O 2
Östergötland E 2
Södermanland D 1
Örebro T 1
Västmanland U 2
Stockholm AB 3
Uppsala C 2
Dalarna W 1
Gävleborg X 1
Jämtland Z 1
Västernorrland Y 1
Norrbotten BD 1
Mad Men Media: Retro FM Skåne M 1
Västra Götaland O 2
Stockholm AB 7
Radio Nova (NTM): East FM Stockholm AB 5
Uppsala C 1
Västerbotten AC
RBS Broadcasting AB (NRJ): Chérie Stockholm AB 4
Svenska Medietjänster: Bra Radio Östergötland E 3
Stockholm AB 2

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share