Elva SR-nomineringar till Prix Europa

Foto: Prix Europa.

Elva bidrag från Sveriges Rado har gått vidare i radio- och TV-tävlingen Prix Europa, som avgörs i slutet av oktober.

˝Viktiga granskningar och djuplodande dokumentärer, ljuddrama och musikprogram i världsklass och nya digitala grepp för att möta vår publik. Det är roligt att denna bredd av innehåll nomineras till Prix Europa. Vi är redan nu stolta över alla nominerade och önskar er alla lycka till på galan i oktober” säger Sveriges Radios VD Cilla Benkö.

I kategorin för ljudfiktion representeras SR av P3 Serie: Arvet, Sveriges Radio Drama: Transit – en natt i Köpenhamn och Drama för unga: Mio min Mio. P1 Dokumentär nomineras i kategorin för ljuddokumentärer för Noahs nya pappor och P3 Dokumentär för Miljonbedrägeriet – mannen som svarade på ett nigeriabrev.

Kaliber uppmärksammas för två reportage i kategorin för granskande ljud: Andnöd – Livets hårda skola och Anstalten – Förnedringen. P1 Dokumentärs och Ekots gemensamma reportage Agenterna finns med i samma kategori.

I musikklassen för ljud går P4 och Berwaldhallen vidare med 30 Century Man – Scott Walker enligt Magnus Carlson. Slutligen finns Sveriges Radio Finska-projektet Lär dig finska och ett ”storypaket” om EU-valet med i kategorin för digitala medieprojekt.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share