DR har fyrdubblat extern produktion

Sedan 2015 har DR fyrdubblat utläggningar av radioproduktioner. Idag samlades 80 radioproducenter i DR Byen för att utveckla program inför det kommande året.

Så sent som 2015 producerades externa bolag bara 559 timmar radio åt DR. I år förväntas motsvarande siffra bli 2 241 timmar. Samtidigt har DR-s budget för externa produktioner vuxit till från 3,3 till 17,5 miljoner danska kronor.

Bland de bolag som har dragit nytta av den här utvecklingen finns svenska Filt, som sedan 2016 har redaktion i Köpenhamn.

”För oss innebär det framförallt en möjlighet att göra radio med hög kvalitet i genrer som berättande radio och reportage, som inte är möjligt att göra på så många andra håll” säger Rune Sparre Geertsen, som är Filts redaktionschef i Köpenhamn.

”På det här sättet kan vi använda oss av alla talanger i den danska radiobranschen och vi är stolta över att få branschen att växa under de senaste åren. Samtidigt gör det här att vi kan bjuda lyssnarna på nytänkande kvalitetsradio både på FM, digitalt och i poddar” säger DR-s radiochef Gustav Lützhøft.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share