Dokumentär om studentradion när SRS firar 30 år

Carl-Christian Frunck. Foto: privat.

För 30 år sedan började landets studentradiostationer samarbeta i organisationen Studentradion i Sverige (SRS). Det uppmärksammas med en ny dokumentär.

Studentradion då och nu – 30 år tillsammans har producerats av Carl-Christian Frunck, som sitter i styrelsen för SRS med ansvar för samarbetsfrågor. Han har tidigare varit vice ordförande, nyhetschef och programledare på Pite FM – Studentradion. Dessutom har han arbetat som sportreporter på P4 Norrbotten.

”Jag har intervjuat dåtidens studentradioentusiaster från Uppsala Studentradio och Radio AF i Lund som sände studentradio på 1980-talet. Men också grävt i ljudarkiven och pratat med dagens studentradioprofler som poddar och sänder studentradio på webben eller FM-radio” säger Carl-Christian Frunck.

De som hörs i podden är Marie Sandgren (tidigare Radio AF/Radio P4 i Lund, nu nyhetsreporter på P4 Kristianstad), SRS första ordförande Peter Barkland, Anders Leirup (tidigare stationschef på Radio AF), Fredrik Sjöberg (tidigare stationschef på Studentradion i Uppsala, nu avdelningschef på Vuxenskolan i Uppsala), Patrick Mannerström (tidigare stationschef på Radio AF/Radio P4, nu chef för RCS), Gustav Lygon (programledare för Crossroads på Stockholm College Radio), Fatima Ammalou (programledare för The Show About Nothing på K103 Göteborgs Studentradio) och Caj Loqvist (stationschef på Studentradion i Uppsala).

Studentradion då och nu – 30 år tillsammans har sänts på Pite FM, Dalarnas Studentradio, Radiosvallet i Sundsvall, K103 – Göteborgs Studentradio, Stockholm College Radio och Radio Shore i Kalmar. Den finns även som podd på Spotify.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share