Disney och Bauer startar Radio Disney

Bauer lanserar i januari en ny radiostation tillsammans med Disney-koncernen. Radio Disney ska rikta sig till ”en vuxen svensk publik” och kommer att sändas via DAB+ i Sverige och FM i Stockholm.

Mer information om innehållet i den nya radiostationen kommer närmare lanseringen som sker 13 januari.

”Med Radio Disney vill vi fylla ett tomrum på den svenska marknaden genom ett format som når en ny vuxen publik och som kompletterar den portfölj vi har idag. Marknaden för analog radio är fortsatt mycket stark i Sverige men vi ser hur intresset för att lyssna digitalt ökar, både över nätet på alla plattformar och genom DAB. Genom att erbjuda ett fantastiskt innehåll på det sätt våra lyssnare vill ha det, bidrar vi till att driva den utvecklingen framåt. Jag är övertygad om att vi genom Radio Disney kommer att stärka vår position inom ljudinnehåll ytterligare. Vi ser mycket fram emot att inleda det här samarbetet med Disney” säger Bauer Media Sveriges VD Linda Palmgren.

Det nya radioprojektet innebär att Hans van Rijn återkommer till den svenska radiobranschen. Han var tidigare digital chef för SBS Broadcasting, föregångaren till Bauer Media. Han är idag country manager för Norden inom The Walt Disney Company.

”Med Radio Disney etablerar vi en helt ny underhållningsplattform för den svenska publiken. Disneys varumärke har en unik position i Sverige, inte bara bland familjer och barn, och har haft i decennier. Samtidigt har vårt konsumtionsbeteende förändrats. Intresset för digital underhållning ökar, vilket inte minst utvecklingen för vår streamingplattform Disney+ visar, medan audiomarknaden växer snabbt för Disney i Norden med podcasts, ljudböcker och miljoner musikströmmar från våra filmer och serier varje vecka. Den utvecklingen i kombination med Disneyvarumärkets styrka och Bauers räckvidd ger oss en fantastisk möjlighet bredda vår portfölj, säger Hans van Rijn.

Enligt uppgifter till Radionytt kommer Radio Disney att ersätta Lugna Klassiker på FM i Stockholm.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share