David Lagercrantz och Marianne Lindberg De Geer tar över Allvarligt talat

David Lagercantz och Marianne Lindberg De Geer leder Allvarligt talat i sommar. Foto:  Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

David Lagercantz och Marianne Lindberg De Geer leder Allvarligt talat i sommar. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Författaren David Lagercrantz och konstnären och dramatikern Marianne Lindberg De Geer blir nya programvärdar för P1-programmet Allvarligt talat i sommar.

Allvarligt talat sändes första gången 2008, då med Kristina Lugn, och svarar på lyssnarnas frågor om livet. Andra som har presenterat programmet är Märta Tikkanen, PO Enquist, Lena Andersson och Horace Engdahl.

”Eftersom temat i min konst ständigt kretaser kring titeln ”Jag tänker på mig själv” ser jag det här som en utmaning i min anda. Något som tvingar mig till eftertanke i frågor som kräver formulering. Samtidigt som frågeställaren får pröva sina funderingar mot mina. Här finns inga rätt och fel” säger Marianne Lindberg De Geer i ett pressmeddelande från P1.

”De frågor som känns mest intressanta att svara på är de jag inte riktigt vet svaret på och som tvingar mig att rannsaka mig själv. Precis som de som lyssnar vill jag lära mig något om mig själv. Jag tror att jag vågar vara hur personlig som helst bara jag känner att min bekännelse bottnar i något allmängiltigt” säger David Lagercrantz.

Allvarligt talat sänds på onsdagar 14.30 med start 28 juni. Reprisen sänds på lördagar 11.35. Producent är Susanna Einerstam.

Share