Christer Modig: ”Fantastiska förutsättningar”

Christer Modig, chef för MTG-s radioverksamhet i Sverige.

Christer Modig, chef för MTG-s radioverksamhet i Sverige.

MTG vann flest tillstånd när MPRT idag fördelade de lokala och regionala tillstånden för kommersiell radio. MTG fick tillstånd i 17 av 21 områden och förlorade budgivningarna bara i Skåne, Värmland, Västerbotten och Gotland.

Resultatet av budgivningen ger MTG ”fantastiska förutsättningar” säger Christer Modig, som är affärsområdeschef för för radio på MTG Sverige. Tillstånden har gått till MTG-stationen Star FM, men det är inte säkert att det är just den kanalen som kommer att höras på frekvenserna från 1 augusti.

”Det nya nationella tillståndet vi tilldelades i oktober ger oss möjlighet att sända Rix FM över hela landet. Att vi nu utöver detta säkrar ett stort antal regionala tillstånd ger oss fantastiska förutsättningar att nå ut med våra kanaler till lyssnare över hela landet. Vi är väldigt glada över resultatet även av denna budgivning, dock är det för tidigt att säga exakt vad det kommer att innebära när det gäller format, stationer samt hur vi kommer att lansera på respektive ort. Denna plan kommer vi nu att ta fram i lugn och ro, och hoppas att kunna återkomma under våren med mer information” säger Christer Modig.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share