Cecilia Bodström blir utbudsdirektör på SR

Cecilia Bodström, som sedan 2005 varit P1-chef, tar den 1 juni över posten som utbudsdirektör från Monika Sandberg.

Cecilia Bodström kommer precis som nyutnämnde Martin Jönsson, som blir biträdande programdirektör med ansvar för digital utveckling, att arbeta under programdirektör Björn Löfdahl.

”Att vi nu får en utökad och förstärkt programledning med två nya biträdande direktörer under Björn Löfdahl, är helt i linje med våra ambitioner att Sveriges Radio ska utveckla både journalistiken och publicistiken” säger Sveriges Radios VD Cilla Benkö.

”Det ska bli både roligt och ansvarsfullt att få vara med att driva Sveriges Radios publicistiska utveckling de närmaste åren. Det finns stor kunskap, kraft och många idéer inom Sveriges Radio, vilket gör att jag känner stor tillförsikt inför arbetet med att tillsammans forma framtidens utbud. Vi känner att vi har starkt stöd hos publiken för våra oberoende, granskande och underhållande nyheter och program i alla kanaler och på alla plattformar” säger Cecilia Bodström.

Monika Sandberg kommer att ansvara för planeringen av utbudet 2014 innan hon den 1 juni lämnar över uppdraget i programenhetens ledning och direktionen till Cecilia Bodström.

”Efter fyra fantastiska år i Sveriges Radios ledning är det helt rätt tid att lämna över ansvaret för utbudet när vi är på väg in i en ny tillståndsperiod. Nu vill jag gå ut i en ”friare” tillvaro och använda min långa ledarerfarenhet, inte minst från den strategiska nivån i Sveriges Radios direktion och programenhet, på nya sätt” säger Monika Sandberg.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share