Börje Salming hade flest lyssnare

borjesalming

Halva säsongen av Sommar i P1 har nu sänts. Ishockeyspelaren Börje Salming är den som haft störst publik hittills.

Efter Börje Salming följer artisterna Andreas Dregen och Sanna Nielsen, Svenska FN-förbundets generalsekreterare Linda Nordin och Jason Diakité med artistnamnet Timbuktu.

”Jag är otroligt stolt över Sommar-värdarna på denna lista. De har varit väldigt modiga som klivit ut på den stora Sommar-scenen och delat med sig av sina livserfarenheter. Trots att detta inte är deras hemmaarena och som i Börje Salmings fall, trots sin rädsla för att tala inför folk. Topplistan visar på Sommars bredd. Dessa program innehåller vitt skilda historier som till exempel det hårda proffslivet som NHL-hockeyspelare på 70-talet, om rock and roll-liv och att våga gå sin egen väg och om att växa upp som ung artist i en liten by” säger Sommars programchef Bibi Rödöö i ett pressmeddelande.

När det gäller lyssnandet i efterhand ser topp fem annorlunda ut, men statistiken kan påverkas av när programmens ursprungligen sändes. DN-s TV-kritiker Johan Croneman toppar listan före Sanna Nielsen, Andreas Dregen, forskaren Simon Kyaga och programledaren Fredrik Wikingsson. Mest delade i sociala medier har varit Jason Diakité, Simon Kyaga, Andreas Dregen, Fredrik Wikingsson och Börje Salming.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share